Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2010 11:56 - Лицето на крайния квартал вижте в „Тема от седмицата” този петък
Автор: rtvc Категория: Новини   
Прочетен: 1314 Коментари: 5 Гласове:
0



Лицето на крайния квартал в България е стандартно. Панелки, израснали нагъсто и нависоко. Унили и тъжни още от зачатието си. Русе, Силистра, Плевен, София – иди познай града, ако си попаднал за първи път в него, при това точно на такова място. Как наследството от времената на голямата миграция в посока от селото към града може да добие по-човешко лице, желано и предпочитано за живеене? В кои посоки ще расте Русе и как ще се строят новите квартали? Ще ни изненадат ли приятно нови решения в строителството? Очаквайте отговорите от специалисти строители и архитекти. Задайте вашите въпроси към тях и коментирайте темата ТУК. „Тема от седмицата”, петък, 29-ти януари, 18:55. Водеща: Детелина Каменова


Тагове:   петък,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. анонимен - tema ot sedmicata
27.01.2010 19:36
За лицето на крайния квартал научих от новината за ОУ "Н. Обретенов". Въпреки, че в актуалната тема ще се коментира строителството, не мога да устана безучастна към коментара на г-н Недев - директор на у-щето по повод падналия студ в Б-я. Имам 2 деца в това училище и от години слушаме все това - пари няма, стара дограма, бетонна сграда, и още ... Уважаеми господа, радеещи за образованието в Русе, от РИО и от отдел Образование, до кога ще търпите и ще ни налагате директори, които не са си мръднаи пръса за училището, което управляват? Какви са тези оздравителни програми? Чия е тази приумица? Кого заблуждавате? Къде е ролята на директора-мениджър? Нали с т.н. делигирани бюджети всеки директор сам управлява и разпределя парите. Как други панелни училища смениха дограма, санираха, затоплиха... И спортните им зали са наред, и дворът им е ограден? Или пак преследвате политическия интерес, защото така е угодно някому? Няма ли в този град кадърни хора, които веднъж да помислят с главата си... Това училище е загинало, но директорът и образователните управници продължават да се заблуждават за кой ли път и за наша сметка, че всичко е наред. Как не Ви досрамя г-н Недев, да се изправите с този плачевен вид пред камерите? Кого заблуждавате? На Ваше място щях да се скрия и да си подам оставката. А не да разчитам на силните на деня.
цитирай
2. анонимен - коментар на коментар
27.01.2010 19:50
Браво анонимен! Всичко е наливане от пусто в празно. Никой не мисли за нашите деца. Топлите места в общината измислят оздравителни програми, проверяващите констатират, но какво от това и така керванът си върви и кучето си лае. Директорът ще се пенсионира като директор, че може и да го наградят накрая. Що пък не. Ако е човек на силните на деня. Ама че некадърници. Защо едни се справят, а тук само се оплакват. Срамота е, как ли спи този човек? Няма ли разумни хора в това образование? И тези учители до кога ще спят. Родители, крайно време е да си махнем децата от този кошмар... Браво анонимен!
цитирай
3. анонимен - Така е, оплакват се, защото има кой ...
27.01.2010 20:08
Така е, оплакват се, защото има кой да им обръща внимание. В Европа хората мислят с главите си, смятат, кандидатстват и работят по проекти, търсят контакти с фирми, мобилни са, изобретателни, не чакат на общината и на оня, дето отгоре гледа и клати дърветата. Имат доблест и срам, отговорни са и работят съвестно. Не си прехвърлят топката с "оздравителни програми", които незнам кой ги пише, но едва ли има опит в това. Щом няма резултат, значи и програмата не струва. Защо репортерите не показаха репортажи от други училища в Русе, които са панелни и е студено при тях? Да ви кажа ли - просто няма такива училища. Дори и по селата г-н Недев директорите на училищата намериха средства за нова дограма. Защото знаят как да управляват парите. Това за родителите, хареса ми. Щом мислим за децата си, крайно време е да покажем на господата с оздравителната програма и на т.н. директор, че ако не са децата ни, тук ще има само стари спомени. Да действаме, защо учителите никой не ги послуша!
цитирай
4. анонимен - коментар на коментар
27.01.2010 20:16
Ами то в новината е ясно казано, само в едно от учебните заведения в града часовете били намалени заради студа. Как да снимат в други училища? В другите училища има директори, които мислят какво правят. Тук обаче ... Това е доста показателен факт и трябва да говори много на всички ни. И най-вече на тези, които още го търпят този директор. Дали да не сигнализираме Сметната палата?
цитирай
5. анонимен - Бетонената джунгла.
28.01.2010 00:10
А какво стана с прохода, който щяха да правят от Родина към Кауфланд?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rtvc
Категория: Новини
Прочетен: 21536
Постинги: 6
Коментари: 11
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930